Amsterdam

Jacob Obrechtstraat 73 2

Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-0
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-1
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-2
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-3
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-4
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-5
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-6
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-7
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-8
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-9
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-10
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-11
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-12
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-13
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-14
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-15
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-16
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-17
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-18
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-19
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-20
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-21
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-22
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-23
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-24
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-25
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-26
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-27
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-28
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-29
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-30
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-31
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-32
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-33
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-34
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-35
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-36
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-37
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-38
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-39
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-40
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-41
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-42
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-43
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-44
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-45
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-46
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-47
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-48
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam foto-49
Verkocht

€ 2.400.000 k.k.

279m²
Bovenwoning
11

Omschrijving

Op een toplocatie in het Museumkwartier, de hoek van de Jacob Obrechtstraat/Nicolaas Maesstraat, bieden wij aan een statig bovenhuis van 279m2 met eigen opgang gelegen op eigen grond! Een zeer lichte woning door hoekligging verdeeld over drie royale woonlagen met 2 ruime balkons/terrassen en een fantastisch dakterras van 46m2 met vrij uitzicht over de stad. De bovenste etage is ingedeeld als een volledig zelfstandig appartement, perfect te gebruiken voor een au pair, logees of kinderen.
*ENGLISH VERSION BELOW*

LOCATIE
Het appartement heeft een centrale ligging in het chique Museumkwartier, Oud-Zuid, op loopafstand gelegen van de populaire winkelstraten Cornelis Schuytstraat, Van Baerlestraat en de P.C.Hooftstraat met een variété van winkels, koffiezaakjes en goede restaurants. Voor cultuurliefhebbers liggen het Concertgebouw, Stedelijk museum, van Gogh museum en natuurlijk het Rijksmuseum op loopafstand. Voor een wandeling is het prachtige Vondelpark om de hoek gelegen. De Zuidas en station Zuid zijn op de fiets te bereiken en Schiphol is bereikbaar binnen slechts 15 (auto) minuten. Er is voldoende parkeergelegenheid in de direct omgeving.
Kortom, een toplocatie op een van de meest geliefde plekken van Amsterdam.

INDELING
De woning beschikt over een eigen opgang op straatniveau. Doordat het pand gelegen is op de hoek van de Jacob Obrechtstraat en de Nicolaas Maesstraat is er vanuit drie zijdes veel daglicht toetreding. Het appartement is voorzien van veel originele details zoals marmeren schouwen, en-suite deuren, plafond ornamenten en fraai glas in lood. Het uitzicht op de boomkruinen van de iepen in de Jacob Obrechtstraat en de haagbeuken in de Nicolaas Maesstraat geeft de indruk van een bos en zorgt ook voor privacy.

Tweede verdieping:
Via de royale hal heeft u toegang tot alle vertrekken. De riante woonkamer met hoge plafonds, marmeren schouw en erker is gelegen aan de voorzijde met aangrenzend een zijkamer, momenteel in gebruik als werkkamer. Via de en-suite bereikt u de eetkamer en de serre. De op maat gemaakte keuken is bereikbaar via zowel de eetkamer als de hal en beschikt over een granito blad, een 4 pits gasfornuis, oven/magnetron, koelkast/vriezer en een vaatwasser.
In de hal is een separaat toilet met fonteintje. De gehele tweede verdieping is voorzien van een parketvloer, Merbau delen in visgraatmotief.

Derde verdieping:
Op deze verdieping bevinden zich 4 slaapvertrekken. De twee grootste kamers hebben beide een 'connecting door' naar de badkamer, voorzien van een ligbad, twee wastafels, een inloopdouche en een granitovloer met vloerverwarming, het geheel in klassieke stijl. De sfeervolle master bedroom is voorzien van een Jatoba parketvloer. Deze kamer beschikt over een ruim overdekt balkon met openslaande deuren. De aangrenzende zijkamer wordt momenteel gebruikt als 'walk-in closet', maar deze kamer zou ook goed kunnen dienen als slaapkamer. Aan de voorzijde ligt de tweede grote slaapkamer die net als de master-bedroom voorzien is van een marmeren schouw. Ook deze kamer heeft een zijkamer. In de hal is een separaat toilet met fonteintje. De hal en voorkamer zijn voorzien van een Merbau parketvloer.

Vierde verdieping:
Op deze verdieping is een volledig zelfstandig appartement gecreëerd. De sfeervolle voorkamer (momenteel woonkamer) heeft een prachtige spanten kapconstructie. Daarnaast zijn er nog 2 riante slaapkamers, voorzien van inbouwkasten. Vanuit de slaapkamer aan de achterzijde is middels twee openslaande deuren het ruime terras te bereiken. Deze slaapkamer is voorzien van een Jatoba parketvloer. De hal en de twee andere kamers hebben een eikenhouten parketvloer in visgraatmotief.
Het toilet met fontein is separaat. Aangrenzend is de badkamer met inloopdouche, wastafel en vloerverwarming. De keuken is eenvoudig en grenst eveneens aan het balkon.
Op deze verdieping zijn alle ramen voorzien van HR+ isolatieglas en heeft het een eigen CV-ketel.

DAKTERRAS
Middels de interne trap op de vierde verdieping is vanuit de dakopbouw het riante dakterras van 46m2 te bereiken met een prachtig uitzicht over de stad! De puntvormige verhogingen van de achter- en zijgevel alsmede het hoger uitstekende pannendak aan de voorzijde geven privacy aan het hooggelegen dakterras. Er zijn aansluitpunten voor water en elektra.

Vereniging van eigenaren (VvE):
De woning maakt onderdeel uit van een kleine niet actieve VvE bestaande uit 2 leden.

WOONOPPERVLAKTE CONFORM NEN2580
GO wonen: 279m²
Bruto vloeroppervlakte: 388m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 72m²
Dakterras: 45,56m²

GRONDSITUATIE
De woning is gelegen op eigen grond.

BIJZONDERHEDEN
- Eigen grond
- Ideale woning voor grote gezinnen
- Riant dakterras van 46m²
- Meerdere terrassen en balkons
- Vele authentieke details
- 7 slaapkamers
- Bovenste verdieping volledig zelfstandig appartement
- 2 CV-Ketels bouwjaar 2001 en 2008
- Hoge plafonds, veel daglicht
- Oplevering in overleg maar kan snel.


VOORBEHOUD
Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.


**ENGLISH VERSION**
At a prime location in the Museum Quarter on the corner of Jacob Obrechtstraat/ Nicolaas Maesstraat, we offer a stately upper house of 279m2 with private entrance located on freehold land! Very bright house due to its corner location, divided over three spacious floors with 2 spacious balconies / terraces and a fantastic roof terrace of 46m2 with an unobstructed view of the city! The top floor is arranged as a fully self-contained apartment. It can be used for an au pair, guests or children.

LOCATION
The apartment is centrally located in the chic Museum Quarter, Oud-Zuid, within walking distance of the popular shopping streets Cornelis Schuytstraat, Van Baerlestraat and the P.C.Hooftstraat with a variety of shops, coffee shops and good restaurants. For culture lovers, the Concertgebouw, Stedelijk museum, Van Gogh Museum and of course the Rijksmuseum are within walking distance. For a nice walk the beautiful Vondelpark is located around the corner. The Zuidas and station Zuid can be reached by bike and Schiphol can be reached within only 15 (car) minutes. There is ample parking in the immediate vicinity.
In short, a prime location in one of the most popular places in Amsterdam!

LAYOUT
The apartment has its own entrance at street level. Because the building is located on the corner of Jacob Obrechtstraat and Nicolaas Maesstraat, it has many windows on 3 sides which provides a lot of daylight. The apartment has many original details such as ornaments, stained glass, marble fireplaces, and en-suite doors. The view over the tree tops gives the impression of a forest and provides privacy.

Second floor:
You have access to all rooms through the royal hall. The spacious living room with high ceilings, marble fireplace and bay window is located at the front, with an adjoining side room, currently used as an office. Through the en-suite you reach the dining room with an adjoining conservatory. The custom-made kitchen is accessible through both the dining room and the hall and is equipped with a granito top, 4-burner gas stove, oven, refrigerator, freezer and dishwasher.
In the hall is a separate toilet with hand basin. The entire second floor has a parquet floor, Merbau parts in herringbone pattern.

Third floor:
There are 4 bedrooms on this floor and there is access from the hall to all rooms. The two largest rooms both have a 'connecting door' to the bathroom, equipped with a bath, two sinks, a walk-in shower and underfloor heating, all in a classic style. The attractive master bedroom with a Jatoba parquet floor has a spacious covered balcony with French doors and the adjoining side room currently serves as a 'walk-in closet', but this room could also serve as a bedroom. The fourth bedroom is located at the front and just like the master bedroom it has a marble fireplace. In the hall is a separate toilet with hand basin. The hall and bedroom on the front have a Merbau parquet floor.

Fourth floor:
A completely independent apartment has been created on this floor. The attractive front room (currently living room) has a beautiful truss roof construction. In addition, there are 2 spacious bedrooms with fitted wardrobes. From the bedroom at the rear you can reach the spacious terrace through 2 patio doors. This room has a Jatoba parquet floor, the hall and other rooms are covered with a light coloured oak parquet in herringbone pattern.
The toilet with fountain is separate, adjacent is the bathroom with walk-in shower, sink and underfloor heating. The kitchen is simple and also adjoins the balcony.
All windows on this floor are fitted with HR+ insulating glass and it has its own central heating boiler.

Roof structure with access to roof terrace:
Via the internal staircase on the fourth floor, the spacious roof terrace of 46m2 can be reached from the roof structure with a beautiful view of the city! Privacy is provided by the pointed extensions of the east and south walls of the building and the tiled rooftop on the north (front) side. There are also connection points for water and electricity.

Owners Association (VvE):
The house is part of a small non-active VvE consisting of 2 members.

LIVING SPACE IN ACCORDANCE WITH NEN2580
GO living: 279m²
Gross floor area: 388m²
Building bound outdoor space: 72m²
Roof terrace: 45,56m²

GROUND SITUATION
The house is located on private land.

PARTICULARITIES
- Own ground
- Ideal home for large families
- Spacious roof terrace of 46m²
- Several terraces and balconies
- Many authentic details
- 7 bedrooms
- Top floor fully self contained apartment
- 2 central heating boilers built in 2001 and 2008
- High ceilings, lots of daylight
- Delivery in consultation but can be done quickly.


CAVEAT
This project information has been compiled with the utmost care. However, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. The buyer has his own obligation to investigate all matters that are important to him or her. With regard to this property, the broker is an advisor to the seller. The NVM conditions apply.
Loïc Ouwehand

Register-Makelaar

Loïc Ouwehand

Overdracht

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Jacob Obrechtstraat 73 2
Postcode
1071 KJ
Plaats
Amsterdam

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning, Dubbel bovenhuis
Woonlaag
2
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 279m²
Inhoud
ca. 1.069m³

Indeling

Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
2
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV-Kabel, Buitenzonwering, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, HR-glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
ATAG E32C (2008, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk
Balkon
Ja

Plattegronden

Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam plattegrond-0
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam plattegrond-1
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam plattegrond-2
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam plattegrond-3
Jacob Obrechtstraat 73 2, Amsterdam plattegrond-4

Locatie

[ { "address": "Jacob Obrechtstraat 73", "zipCode": "1071 KJ", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3548247, "lng": 4.8762249, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "water", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#e9e9e9" }, { "lightness": 17 } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 17 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 29 }, { "weight": 0.2 } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 18 } ] }, { "featureType": "road.local", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "poi.park", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#dedede" }, { "lightness": 21 } ] }, { "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "visibility": "on" }, { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "saturation": 36 }, { "color": "#333333" }, { "lightness": 40 } ] }, { "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" }, { "lightness": 19 } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 17 }, { "weight": 1.2 } ] } ]

Volg ons op Instagram