Vorige | Volgende
Verkocht

Overtoom 527 Amsterdam

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-3306644

info@ovdm.nl

Omschrijving

***English below**** Op een zeer centrale locatie aan de Overtoom, in het onder architectuur gebouwde voormalige Autopon-gebouw bieden wij aan dit ruime appartement van ca. 122 m2 verdeeld over twee verdiepingen met drie balkons en een berging in de onderbouw. Het gebouw staat op eigen grond, en ligt om de hoek van het Vondelpark. De maisonnette is gelegen op de eerste en tweede woonlaag van een...

Kenmerken

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
direct
Bouwjaar
1961
Ligging
In woonwijk

Omschrijving

***English below****
Op een zeer centrale locatie aan de Overtoom, in het onder architectuur gebouwde voormalige Autopon-gebouw bieden wij aan dit ruime appartement van ca. 122 m2 verdeeld over twee verdiepingen met drie balkons en een berging in de onderbouw. Het gebouw staat op eigen grond, en ligt om de hoek van het Vondelpark.

De maisonnette is gelegen op de eerste en tweede woonlaag van een uniek rijksmonument aan het einde van de Overtoom met uitzicht richting de Overtoomse Sluis. Een ideale ligging, want werkelijk alle faciliteiten zijn binnen handbereik. In de directe omgeving zijn leuke cafés en restaurants zoals: Braai Vondelpark, De Vondeltuin, café Oslo, Craft & Draft, restaurant Blauw en Forno. Voor dagelijkse boodschappen kunt u terecht op de Overtoom of de Amstelveenseweg. Groen vindt u achter de woning in het Vondelpark en sporten inclusief zwemmen kunt u beneden in hetzelfde gebouw bij David Lloyd!

Het Autopon-gebouw (bron: Arcam.nl)
Eind jaren vijftig trad J.B. Ingwersen in dienst bij het architectenbureau van C. de Geus. Het Autopon-gebouw was het eerste zelfstandige ontwerp dat hij binnen dat bureau maakte. De opdrachtgever was Pon Automobielen, de Nederlandse importeur van Volkswagen.

Het ontwerp van Ingwersen is geënspireerd op Le Corbusier's Unité d'Habitation. Elementen als het zichtbare betonskelet, de centrale ontsluiting, de indeling van de gevel, het gebruik van het dak, de kleuren en de pijlers waarop het gebouw staat, zijn allemaal afgeleid van dit historische voorbeeld.

Autopon was een showroom voor auto's, waarbij vooral de zwevende vitrine, met daarin een fonkelnieuwe Volkswagen, de aandacht trok. Maar dit is niet het enige verband tussen het gebouw en de auto, het symbool van de vooruitgang in de jaren zestig. De schaal van het gebouw en de indeling van de gevels is ontworpen om met een zekere snelheid en van afstand te worden gezien: gericht op de automobilist. Zelfs de plattegrond van het gebouw is aangepast aan de auto. Met de bouw van Autopon werd de haakse hoek tussen de Overtoom en de Amstelveenseweg afgezwakt tot een vloeiende, flauwe bocht. Door het gebouw uit de oude rooilijn te zetten werd een goede doorstroming van het autoverkeer mogelijk.

Indeling:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis of de lift bereikt u de ingang van het appartement op de eerste verdieping (hoger gelegen dan in een woonhuis).

Eerste verdieping: Hal met toegang tot woonkamer, keuken, separaat toilet en trap naar boven. De ruime woonkamer aan de voorzijde is zeer licht en heeft een bijzondere houten raamindeling van plafond tot vloer. De zichtbare beton constructie en pilaren in deze ruimte laten de speciale architectuur van dit gebouw goed zien. Een schuifdeur geeft toegang tot het eerste balkon. De keuken aan de achterzijde is voorzien van losstaande en inbouw apparatuur. Er is voldoende ruimte voor een kleine eettafel.

Tweede verdieping: Hal met toegang tot 1 slaapkamer met balkon aan de achterzijde en 3 slaapkamers waarvan twee met hetzelfde balkon aan de voorzijde. Alle slaapkamers hebben een inbouwkast en in de grootste slaapkamer hangt een boiler. De badkamer is voorzien van een bad/douche, wastafel en toilet. Beide verdiepingen hebben nog de originele indeling met verschillende ruimtes, maar dit is in sommige andere appartementen tot een grotere ruimte doorgebroken. In de benedenbouw bevindt zich een privé berging en er is een gezamenlijke fietsenstalling.

Locatie:
De woning ligt uitstekend ten opzichte van het openbaar vervoer: tram 1, 11 en 17 en bus 15. Station Zuid en Sloterdijk zijn binnen 5-10 minuten bereikbaar met de fiets . Met de auto bereikt u zo de Ring A10 zuid via de S106.

Opleveringsniveau:
De woning wordt opgeleverd inclusief onder meer de navolgende voorzieningen:
- 3 Balkons
- Voor: houten kozijnen met dubbel glas
- Keuken voorzien van benodigde apparatuur
- Badkamer met bad/douche, toilet en wasbak
- Blokverwarming
- Warm water boiler
- Berging in onderbouw

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- Rijksmonument
- Bouwjaar 1961
- Gemeenschappelijk dakterras 1e verdieping.
- Gemeenschappelijke fietsenstalling b.g.
- Mogelijk betaald gebruik parkeergarage sportschool
- Lift
- Professioneel VVE beheer, servicekosten € 351,40 p/m + stookkosten € 102,64p/m
- Appartement is gedateerd, betreft voormalige studentenwoning


***English below****
In a very central location we offer this spacious 122 sqm apartment divided over two floors and with 3 balconies and storage room in the basement. The apartment is part of a unique architectural building known as ''Autopon-gebouw''. This freehold monumental building is situated at the end of the Overtoom just around the corner from the Vondelpark.

The maisonette/apartment is situated on the first and second floor of the building at the end of the Overtoom, with a view of the Overtoomse Sluis.
Within short walking distance you will find a variety of bars, lively cafés and restaurants such as: Braai Vondelpark, De Vondeltuin, Café Oslo, Craft & Draft and Restaurant Blauw en Il Forno.
You will find plenty of options for shopping, including eco-friendly supermarkets, on the Overtoom and the Amstelveenseweg. For a nice stroll or jog there's the beautiful historical Vondelpark literally around the corner. If you prefer a proper workout or even a refreshing swim you will find premier fitness club David Lloyd in the very same building.

The Autoponbuilding (source: arcam.nl)
At the end of the fifties, J.B. Ingwersen was employed by C. de Geus architecture office. The Autoponbuilding was his first own design at that office. The client was Pon Automobiles, Dutch importer of Volkswagen.

Autopon was a showroom for cars and its floating shop window, equipped with a brand new Volkswagen, attracted a lot of attention. But that is not the only connection between the building and cars, symbols of progress in the 1960s. Both the scale of the building and the layout of its facade were designed to stand out, whilst seen from a distance at a certain speed. All with the motorist in mind. Even the floorplan of the building is adapted to cars. With the construction of the Autoponbuilding, the sharp right angle between the Overtoom and the Amstelveenseweg was reduced to a smooth, gentle bend.

Layout
Communal entrance on the ground floor with elevator and stairs.
The entrance of the apartment is situated on the first floor.

First floor: Hallway with access to the living room, kitchen, separate toilet and stairs to the second floor. The spacious living room is situated at the front side of the building. It is very bright due to the large windows extending from floor to ceiling.
The concrete construction and pillars in this room particularly show the special architecture of this building. A sliding door gives access to the first balcony. The kitchen is situated at the rear. There is enough space for a small dinner table.

Second floor: Hallway gives access to 1 bedroom with balcony at the rear of the building and 3 bedrooms of which two share a balcony on the front side. All bedrooms have a wall closet and in the biggest bedroom the hot water boiler is fixed against the wall. The bathroom has a bath /shower, a washbasin and a toilet. Both floors still have the original layout but it is easy to combine rooms into a larger one, as some neighbors have done already.

In the basement of the building, there is a private storage room as well as ample shared space for bicycle storage.

Location:
Excellent location for public transport: tram 1, 11 and 17 and bus 15. Station Zuid and Sloterdijk can be reached within 5-10 minutes by bike. By car you can reach the Ring A10 south via the S106 in only minutes.

Facilities:
This property includes the following:
- 3 balconies
- Front: wooden window frames with double glazing
- Kitchen
- Bathroom with bath, shower, wash basin and toilet
- Block heating
- Hot water boiler
- Storage room in basement.

Particulars:
- Freehold property
- Monument
- Construction year 1961
- Shared roof terrace 1st floor
- Shared bicycle storage in-building
- Optional paid use of parking garage and gym
- Elevator
- Association of home owners, service costs € 351,40 p/m + heating costs € 102,64p/m
- Apartment needs renovating, concerns a former student residence

Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden

Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben ingemeten, voldoet deze wellicht niet aan de Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen (NEN 2580).

Aspirant-kopers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij Makelaardij de Nederlanden van alle aansprakelijkheid.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
122 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
378 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel
Voorzieningen
lift

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
blokverwarming
Warm water
elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
U
Indexnummer
52
Perceel
9079
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Kaart Overtoom 527 Amsterdam

naar Overtoom 527 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand