Vorige | Volgende

Singel 354 Amsterdam

Vraagprijs € 1.575.000 k.k.

Neem contact met ons op

020-3306644

info@ovdm.nl

Omschrijving

ENGLISH VERSION BELOW. Middenin de Amsterdamse grachtengordel bevindt zich dit bijzondere Rijksmonument met klokgevel en originele gevelornamenten zoals festoenen en een jaartallint uit 1679. Het betreft een heel pand op eigen grond. Dit grachtenpand (319 m² BVO) op een toplocatie in de historische binnenstad (UNESCO) ligt aan het Singel om de hoek van de populaire Negen Straatjes en het Spui. Aan...

Kenmerken

Soort woning
Grachtenpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct
Bouwjaar
1679
Ligging
Aan water, in centrum

Omschrijving

ENGLISH VERSION BELOW.
Middenin de Amsterdamse grachtengordel bevindt zich dit bijzondere Rijksmonument met klokgevel en originele gevelornamenten zoals festoenen en een jaartallint uit 1679. Het betreft een heel pand op eigen grond.

Dit grachtenpand (319 m² BVO) op een toplocatie in de historische binnenstad (UNESCO) ligt aan het Singel om de hoek van de populaire Negen Straatjes en het Spui. Aan de voorzijde staat langs de gracht een typisch Amsterdamse peperbus en vanuit de woning is er prachtig uitzicht over het water en de brug.

Op loopafstand bevindt zich een gevarieerd winkelaanbod met exclusieve boetieks, gezellige cafés en goede restaurants, zoals Johannes, W Hotel, The Dylan en The Hoxton. Voor de dagelijkse boodschappen is een Marqt om de hoek en op zaterdag zijn er op de Noordermarkt en de Lindegracht een biologische en reguliere versmarkt te vinden.

Indeling en staat van onderhoud:
Het monument bevat 4 woonlagen en een separaat achter(boven)huis. In 2001 heeft een renovatie van het bovenhuis plaats gevonden, waarbij het dak van buitenaf is geïsoleerd. Naast modernisering en aanpassing aan de persoonlijke smaak zal hoogst-waarschijnlijk funderingsherstel moeten plaatsvinden.

Souterrain:
Eigen entree vanaf de straatzijde en bereikbaar intern vanaf de Bel-etage. De hoogte onder de balken is nu 1.90 en kan bij eventueel funderingsherstel worden uitgediept om extra woonoppervlak te creëren. De ruimte is verder voorzien van een separaat toilet.

Bel-etage:
Eigen entree, zeer lichte, open woon-/werkkamer met fraaie houten vloer en balkenplafond. In de achterbouw zijn het toilet en de keuken gesitueerd.

Eerste verdieping:
Eigen voordeur, trap, entree, ruime lichte woonkamer met marmeren schouw en vanuit de kamer een royaal uitzicht over het Singel. In de achterbouw bevinden zich het toilet en de keuken en zowel de woonkamer als de keuken zijn gesitueerd rondom het lichthof.

Tweede verdieping:
Ruime overloop met aan de voorzijde de lichte slaapkamer en aan de achterzijde de badkamer voorzien van dubbele wastafel, ligbad, inloopdouche en vloerverwarming. Vanuit de overloop is middels een vaste trap de entresol te bereiken. De separate wasruimte geeft toegang tot het dakterras.

Achterhuis
Via het dakterras bereikt u het achterhuis dat bestaat uit 2 lagen, ideaal voor logees of au pair. Voor het gebruik van deze verdiepingen is een erfdienstbaarheid gevestigd. In de bovenste kamer is een toilet.

Woonoppervlakte GO volgens NEN2580
Gebruiksoppervlakte woning: 185,40 m²
Overige inpandige ruimte: 89,70 m²
Totaal: 275,10 m²

Vraagprijs
€ 1.575.000,- k.k.

Opleveringsniveau:
De woning wordt opgeleverd inclusief onder meer de navolgende voorzieningen:
-Dakterras
-Houten kozijnen enkel glas
-2 keukens voorzien van inbouw apparatuur
-1 badkamer
-Toilet op elke verdieping
-3 C.V.-ketels 2003, 2008 en 2016

Bijzonderheden:
-Eigen grond
-Bestemming gemengd gebruik (wonen/kantoor)
-Rijksmonument
-Bouwjaar 1679
-2 wooneenheden
-Erfdienstbaarheid gebruik achterhuis
-Vrijstaand pand met eigen bouwmuren m.u.v. mandelige achtergevel
-Dak en wanden 2e verdieping geïsoleerd in 2001

Geschiedenis van het pand
Het pand aan het Singel nummer 354 werd in 1679 in gebruik genomen. De Stad Amsterdam had eind 16e eeuw ingestemd met uitbreiding aan de buitenzijde van de Singelgracht. Voor nummer 354 werd 85 centiare in vol eigendom aangekocht, waarvan aanvankelijk 50 centiare werd bebouwd. Het pand werd voorzien van een lint met bouwjaar en festoenen in de vorm van druiventrossen. Ook een stoep en trap naar het souterrain werden toegevoegd. De overige grond aan de achterzijde was als tuin in gebruik met uitzicht op de weilanden.

In de loop der eeuwen is er diverse malen aangebouwd. De begane grond en het souterrain hebben aan verschillende ambachten en bedrijvigheden ruimte geboden, zoals een kansspel-kring en een roggebrood bakkerij.

Het uitzonderlijke van de 17de -eeuwse tegelwand in het souterrain is dat de tegels nog op hun originele plek zitten en van één baksel zijn. Deze wand is daarmee een zeldzaamheid, omdat de meeste tegelwanden in de Amsterdamse binnenstad gesloopt zijn. De (waarschijnlijk vermogende) opdrachtgever van de handbeschilderde tegels wilde functionaliteit combineren met decoratie. Elke tegel is beschilderd met een Cupido in actie, waarbij ruim twintig verschillende voorstellingen gevarieerd terugkomen. In de 18e eeuw is de betegelde muur uitgebreid met meer Cupido's.

In 1970 werd aan het pand de status van Rijksmonument toegekend. Enkele jaren daarna is de voorgevel hersteld en deels vernieuwd. De stoep is gebouwd op een gesloten gewelf, wat bij de restauratie in 2003 zichtbaar werd. Bij die restauratie is de originele blauwstenen bordesplaat gelicht en de trap naar het souterrain in dezelfde steensoort gemaakt.

De achterkant van het pand bestaat uit een mandelige muur met Oude Spiegelstraat 3. Het achterhuis van die woning heeft vijf bouwlagen waarvan de bovenste twee lagen via erfdienstbaarheid zijn toegevoegd aan het Singel 354. Deze kamers vormen nu het achterhuis van het Singel.

Historische bijzonderheden
-Rijksmonument sinds 1970
-Gevel met jaartallint en festoenen
-Bouwjaar 1679
-Originele 17e en 18e eeuwse tegels in souterrain

Voorbehoud:
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

ENGLISH VERSION:
This unique and exceptional heritage listed canal house is situated in the middle of the Amsterdam Canal Ring. It's beautiful original features include a 'bell' gable, decorative festoons and a date plaque showing the year 1679. The freehold property for sale comprises the whole building, which measures 319m2 (gross) by floorplan.

This outstanding property is located in the heart of Amsterdam's historic city centre, a UNESCO World Heritage Site, on the Singel canal just around the corner from the fashionable Negen Straatjes (Nine Streets) area and the Spui. From the front windows of the property there is a magnificent view over the canal, which also takes in a bridge and a typical Amsterdam 'peppermill' advertising column in front of the building.

Within a short walk you will find a variety of retail options including exclusive boutiques, also lively, welcoming cafés and very good restaurants, for example Johannes, W Hotel, The Dylan and The Hoxton. For day-to-day grocery shopping there is a 'Marqt' around the corner and on Saturdays, the nearby Noordermarkt and Lindengracht host farmer's markets for fresh and organic
foods.

Lay-out and condition:
The property is set over four floors, plus a separate annexe. The upper building was renovated in 2001, when the roof was insulated from the outside. Alongside modernization and redecorating to suit the buyers' taste, the foundation will very likely need to be renewed.

Basement:
With a separate entry from the street, the basement is also accessible from the ground floor inside the building. The clearance height under the beams is currently 1.9 metres, which can be increased to create extra living space if desired during any foundation renewal work. The basement is equipped with a separate WC.

Bel-etage (Ground floor):
A separate entry opens onto a light open-plan living and work space with beautiful wooden floors and beamed ceiling. There is a WC and kitchen to the rear.

First floor:
A separate front door, staircase and entryway lead to a spacious and light living room with a marble mantelpiece. Splendid view over the Singel canal. There is also a WC and a kitchen to the rear of this floor. The living room and kitchen look out onto the patio.

Second floor:
A broad landing leads to the large, light master bedroom at the front of the building and family bathroom at the rear, with double washbasins, full-size bath, walk-in shower and underfloor heating. From the landing a fixed staircase leads to a mezzanine floor. The roof terrace is accessible through a separate washroom.

'Achterhuis' (annexe):
The annexe is reached via the roof terrace. It has two floors and is ideal for guests or an au pair. The use of this building is established by easement. The upper floor of the annexe also has a WC.

Floor area according to NEN 2580
Usable area living space: 185,40 sq. m.
Other indoor space: 89,70 sq. m.
Total: 275,10 sq. m.

Property price
€ 1.575.000,- (kosten koper= taxes and charges not included)

Facilities:
This property includes, among others, the following features and fittings:
- Roof terrace
- Wooden window frames/ single glazing
- Two Kitchens wtih built-in appliances
- One family bathroom
- WC on every floor
- Three central heating boilers installed in 2003, 2008 and 2016

Particulars:
- Freehold
- Approved for mixed usage (living/office)
- National Heritage listed building
- Built in 1679
- Two residential units
- Easement for the use of the 'achterhuis' (annexe)
- Freestanding building with its own structural walls except for rear facade which is shared
- Roof and 2nd floor walls insulated in 2001

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Grachtenpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1679
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
275 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m²
Bruto inhoud
968 m³
Perceeloppervlakte
85 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel

Energie

Isolatie
dakisolatie
Soort verwarming
c.v.-ketel, mogelijkheid voor open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
E
Perceel
9021
Oppervlakte
85 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan water, in centrum

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren

Foto's

Kaart Singel 354 Amsterdam

naar Singel 354 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand