Vorige | Volgende

Herengracht 257 Amsterdam

Huurprijs € 300 per m²/jaar

Neem contact met ons op

020-3306644

info@ovdm.nl

Omschrijving

Te huur ca. 114 m2 kantoorruimte verdeeld over 2 verdiepingen in units vanaf 49 m2 in het achterhuis van een prachtig monumentaal grachtenpand! De beschikbare kantoorruimte is gelegen in een prachtig monumentaal pand naast "The Hoxton" in het historische centrum van Amsterdam nabij de Raadhuisstraat. Deze locatie kenmerkt zich door een mix van wonen, werken en winkels. Daarnaast bevinden zich veel...

Kenmerken

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Opp kantoorruimte
114 m²

Omschrijving

Te huur ca. 114 m2 kantoorruimte verdeeld over 2 verdiepingen in units vanaf 49 m2 in het achterhuis van een prachtig monumentaal grachtenpand!

De beschikbare kantoorruimte is gelegen in een prachtig monumentaal pand naast "The Hoxton" in het historische centrum van Amsterdam nabij de Raadhuisstraat. Deze locatie kenmerkt zich door een mix van wonen, werken en winkels. Daarnaast bevinden zich veel voorzieningen in de directe nabijheid van het gebouw zoals hotels, restaurants en musea. Op loopafstand bevinden zich de Dam, Kalverstraat, Rozengracht, de Westertoren en de populaire "Negen Straatjes".

"Het huis met de witte gevel"
Het rijks monumentale grachtenhuis werd vroeger genaamd "Het huis met de witte gevel'' vanwege de bijzondere witten kalkzandstenen gevel. Het pand is gebouw foor Justis Vingboons (broer van Philips), die ook het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, bouwde. Het pand is vermoedelijk rond 1660 gebouwd.
De meest recente renovatie van het pand heeft in 2015/2016 plaatsgevonden. Het kantoorgebouw is in zijn totaliteit ca. 700 m2 verdeeld over 6 bouwlagen. Het pand bestaat uit een voorhuis en een achterhuis, welke zijn verbonden doormiddel van het trappenhuis met lichthof. Er zijn diverse authentieke stijlkamers (gemeenschappelijke vergaderruimte), een representatieve entree en een markant trappenhuis.

De 2 kantoorkamers op eerste en tweede verdieping achterzijde zijn beschikbaar voor verhuur. De diverse monumentale kantoorkamers zijn v.v. lambrisering, parketvloeren, glas-in-loodramen, kabelgoten, verlichting en indien wenselijk het meubilair. Daarnaast is het pand voorzien van gemeenschappelijke vergaderruimte in de stijlkamers op de bel-etage.

Van de ca. 700 m² kantoorruimte is ca 114 m² beschikbaar incl. aandeel in de gemeenschappelijke ruimte als volgt verdeeld:
1e verdieping achter 65,2 m2
2de verdieping achter 48,5 m2

Het gehuurde zal in de huidige staat worden opgeleverd inclusief onder meer de navolgende voorzieningen:
- Centrale verwarming;
- Verlichting;
- Tapijt;
- Mechanische ventilatie;
- Pantry in souterrain (gemeenschappelijk);
- Sanitaire voorziening.


Parkeren kan tegen betaling aan de openbare weg of in een van de nabij gelegen parkeergarages (De Kolk).

Huurvoorwaarden:

Beschikbaar:
In overleg maar kan snel.

Huurperiode:
In overleg.

Opzegtermijn:
6 maanden.

Huurprijs:
Kantoor
€ 300 per m² per jaar, exclusief BTW.

Betaaltermijn:
Per kwartaal vooruit.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks op basis van de Consumenten Prijsindexcijfer, reeks alle huishoudens (2015=100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bankgarantie:
Gelijk aan drie maanden huur.

BTW:
Huurder is Btw-plichtig. Er zal BTW over de huur verschuldigd zijn. Huurder verklaard voor tenminste 90% met BTW belaste prestaties te verrichten in het gehuurde.

Servicekosten:
€ 50 per m² per jaar, exclusief BTW als vast bedrag zonder naverekening.

Huurovereenkomst
Standaard ROZ-huurovereenkomst, model 2015

Voorbehoud:
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt slecht een uitnodiging tot het doen van een voorstel. Een overeenkomst kan pas tot stand komen na schriftelijke instemming van onze opdrachtgevers.

Voorlichtingen:
Mocht u naar aanleiding van deze gegevens nadere informatie en/of een bezichtiging wensen dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
BTW belast
ja
Service kosten
€ 50 p/m
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
114 m²
In units vanaf
49 m²
Perceel
150 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Te openen ramen, Kabelgoten, Toilet, Pantry, Verwarming

Foto's

Kaart Herengracht 257 Amsterdam

naar Herengracht 257 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand