Vorige | Volgende
Verhuurd

Herengracht 257 AMSTERDAM

Dit bedrijfsobject is onlangs door ons verhuurd

Neem contact met ons op

020-3306644

info@ovdm.nl

Omschrijving

Te huur ca. 221 m2 kantoorruimte in een prachtig monumentaal grachtenpand! De beschikbare kantoorruimte is gelegen in een prachtig monumentaal pand naast "The Hoxton" in het historische centrum van Amsterdam nabij de Raadhuisstraat. Deze locatie kenmerkt zich door een mix van wonen, werken en winkels. Daarnaast bevinden zich veel voorzieningen in de directe nabijheid van het gebouw zoals hotels,...

Kenmerken

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verhuurd
Opp kantoorruimte
221 m²

Omschrijving

Te huur ca. 221 m2 kantoorruimte in een prachtig monumentaal grachtenpand!

De beschikbare kantoorruimte is gelegen in een prachtig monumentaal pand naast "The Hoxton" in het historische centrum van Amsterdam nabij de Raadhuisstraat. Deze locatie kenmerkt zich door een mix van wonen, werken en winkels. Daarnaast bevinden zich veel voorzieningen in de directe nabijheid van het gebouw zoals hotels, restaurants en musea. Op loopafstand bevinden zich de Dam, Kalverstraat, Rozengracht, de Westertoren en de populaire "Negen Straatjes".

"Het huis met de witte gevel"
Het rijks monumentale grachtenhuis werd vroeger genaamd "Het huis met de witte gevel'' vanwege de bijzondere witten kalkzandstenen gevel. Het pand is gebouw foor Justis Vingboons (broer van Philips), die ook het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, bouwde. Het pand is vermoedelijk rond 1660 gebouwd.
De meest recente renovatie van het pand heeft in 2015/2016 plaatsgevonden. Het kantoorgebouw is in zijn totaliteit ca. 700 m2 verdeeld over 6 bouwlagen. Het pand bestaat uit een voorhuis en een achterhuis, welke zijn verbonden doormiddel van het trappenhuis met lichthof. Er zijn diverse authentieke stijlkamers (gemeenschappelijke vergaderruimte), een representatieve entree en een markant trappenhuis.

De tussenverdieping, Bel-etage, eerste en tweede verdieping achterzijde en de gehele eerste verdieping voorzijde zijn beschikbaar voor verhuur. De diverse monumentale kantoorkamers zijn v.v. lambrisering, parketvloeren, glas-in-loodramen, kabelgoten, verlichting en indien wenselijk het meubilair.

Van de ca. 700 m² kantoorruimte is ca 221 m² beschikbaar incl. aandeel in de gemeenschappelijke ruimte als volgt verdeeld:
Bel-etage achter 40m2
1e Verdieping achter 47m2
2de verdieping 100 m2
2de verdieping achterkamer 34 m2.

Het gehuurde zal in de huidige staat worden opgeleverd inclusief onder meer de navolgende voorzieningen:
- Centrale verwarming;
- Verlichting;
- Tapijt;
- Mechanische ventilatie;
- Pantry;
- Sanitaire voorziening.


Parkeren kan tegen betaling aan de openbare weg of in een van de nabij gelegen parkeergarages (De Kolk). Hiernaast is het mogelijk enkele parkeerplaatsen aan te huren bij de Herengracht 219.

Huurvoorwaarden:

Beschikbaar:
In overleg maar kan snel.

Huurperiode:
In overleg, het betreft een onderhuursituatie.

Opzegtermijn:
6 maanden.

Huurprijs:
Kantoor
€ 300 per m² per jaar, exclusief BTW.

Betaaltermijn:
Per kwartaal vooruit.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks op basis van de Consumenten Prijsindexcijfer, reeks alle huishoudens (2015=100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bankgarantie:
Gelijk aan drie maanden huur.

BTW:
Huurder is Btw-plichtig. Er zal BTW over de huur verschuldigd zijn. Huurder verklaard voor tenminste 90% met BTW belaste prestaties te verrichten in het gehuurde.

Servicekosten:
€ 40 per m² per jaar, exclusief BTW als vast bedrag zonder naverekening.

Huurovereenkomst
Standaard ROZ-huurovereenkomst, model 2015

Voorbehoud:
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt slecht een uitnodiging tot het doen van een voorstel. Een overeenkomst kan pas tot stand komen na schriftelijke instemming van onze opdrachtgevers.

Voorlichtingen:
Mocht u naar aanleiding van deze gegevens nadere informatie en/of een bezichtiging wensen dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verhuurd
BTW belast
ja
Service kosten
€ 40 p/m
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
221 m²
In units vanaf
100 m²

Foto's

Kaart Herengracht 257 AMSTERDAM

naar Herengracht 257 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand